Nieuws

Wieger werd wakker

Geplaatst op maandag 27 november 2017

Op 25 november jl. traden een kleine 50 leerlingen van de MJ Tamsmaskoalle en De Schalmei uit Tzummarum en De Flambou uit Oosterbierum op in de mini-musical Wieger Wordt Wakker. Hetoptreden maakte deel uit van het najaarsconcert ‘Voor jong en ouder’ van De Bazuin Tzummarum in de Harnehal.

Vele heiten en memmen en pakes en beppes genoten van het optreden van hun kinderen en kleinkinderen. De kinderen produceerden hun eerste tonen op een trompet of bugel voor groot publiek.In de afgelopen weken had Syde van der Ploeg wekelijks de leerlingen op hun school geleerd een muziekinstrument te bespelen. Acht weken bleken voldoende om samen met De Bazuin eenmuziekstuk ten gehore te brengen, tot groot enthousiasme van de jonge muzikanten zelf en hun aanhang.

Waar het leren bespelen van een muziekinstrument toe kan leiden toonden de jongelui van het Frysk Jeugd Fanfare Orkest, een fanfare geleid door Syde van der Ploeg. Het FJFO bestaat uitjongeren uit de gehele provincie; ook verschillende leden van De Bazuin zijn geselecteerd. Het FJFO liet een wervelende show zien waar niet alleen muziek centraal stond maar ook kleine acts,uitgevoerd door de leden.

Ook het jeugdkorps Tzummarum liet van zich horen. Syde van der Ploeg joeg het kleine ensemble over de gehele wereld met leuke melodieën. Speciale aandacht was er voor Piter en DaanSpoelstra die met een eigen compositie 'De (st)oerknal' hun slagwerkkwaliteiten demonstreerden.

Uiteraard trad ook De Bazuin op - onder leiding van Marten Miedema - met een afwisselend programma met grotendeels vlotte en herkenbare muziek op hoog niveau. Solisten Lutske Visser (alt-sax) en Syde van der Ploeg (euphonium) lieten op imponerende wijze zien dat zelfs een professionele carrière tot de mogelijkheden behoort als kinderen jong met muziek maken beginnen.

Het was het eerste grote publieksevenement in De Harnehal 'nieuwe stijl' in Tzummarum. Nadat de vorige beheerders gestopt waren neemt een stichting het beheer over. Vrijwilligers zorgden vooreen uitstekende ontvangst van de 350 mensen; publiek en muzikanten samen.

Klik hier voor de foto's.

Hoofdsponsors bekijk alle sponsors »

Schildersbedrijf Walda Internetbureau Praes Bouwbedrijf Hiemstra  Lamb Weston Sijbesma