Nieuws

Try-out De Bazuin voor concours in maart

Geplaatst op vrijdag 27 januari 2017

Op zondag 12 februari verzorgt De Bazuin Tzummarum van 16.00 tot 18.00 uur in De Klang een try-out concert, samen met het Frysk Jeugd Fanfare Orkest. Beide orkesten willen met het orkest uitproberen ‘waar ze staan’ in de aanloop naar grote evenementen.

De Bazuin Tzummarum neemt op 4 maart onder leiding van Marten Miedema deel aan het bondsconcours in Drachten. In de hoogste amateurdivisie brengt De Bazuin Paganini Variations van Philip Wilby en Aragorn van Hardy Mertens. Dit zijn twee zeer uitdagende werken waar de muzikanten tot het uiterste moeten gaan. Het concours is voor orkesten de beste graadmeter voor de bepaling van het muzikale niveau. Ook Oranje Minnertsga en Excelsior Schraard doen dit jaar mee in de eerste divisie.

Het Frysk Jeugd Fanfare Orkest (FJFO), waarvan ook verschillende jongeren uit Tzummarum lid zijn, bereidt zich onder leiding van dorpsgenoot Syde van der Ploeg voor het aanstaande jubileumconcert. Het FJFO bestaat uit tientallen getalenteerde Friese jonge muzikanten die met veel plezier op een hoog niveau muziek maken en regelmatig optreden. Onlangs stonden ze met het Frysk Sjongers Gala op de planken met onder meer Anneke Douma en Piter Wilkens.

Hoofdsponsors bekijk alle sponsors »

Schildersbedrijf Walda Internetbureau Praes Bouwbedrijf Hiemstra  Lamb Weston Sijbesma