Nieuws

Oud-leden actief bij reünie

Geplaatst op zondag 22 mei 2016

Op 21 mei jl. sloot De Bazuin het jubileumvierluik af met een reünie-optreden in De Klang. Ca. vijftien oud-leden, waaronder oud-Tzummarumers, voegden zich in het bestaande orkest voor een plezierige oefenmiddag waarbij herinneringen aan muziekstukken ‘uit de oude doos’ werden opgehaald. ’s Avonds was er een optreden voor de eigen aanhang. Voor reünisten die geen instrument wilden bespelen was er een fietstocht door de omgeving van ons dorp.

Het was een ontspannen en voor enkelen ook licht confronterende muziekmiddag. Sommige oud-leden zijn actief gebleven in de blaasmuziek - een enkeling zelfs professioneel - maar anderen hadden jaren geen instrument aangeraakt. Anno Pander spande de kroon - het was voor hem 31 jaar geleden dat hij een euphonium bespeeld had. ‘It blazen foel my net ôf’, was zijn commentaar achteraf, ‘mar foar de grepen op de fentilen moast ik wol hiel bot neitinke’.

Alle dirigenten van De Bazuin die nog in leven zijn waren aanwezig. Naast Marten Miedema, al vanaf 1989 verbonden aan onze muziekvereniging, was ook Durk Annema present. Durk was tussen 1978 en 1989 dirigent van De Bazuin. Op de reünie hanteerde hij het stokje bij een deel van de uitgevoerde werken. Voor de muzikanten geweldig om de verschillen in muzikale leiding te ervaren.

Tijdens het optreden werden enkele jubilarissen gehuldigd. Trea van der Schaar, Simone van der Ploeg, Margriet Bonnema en Tjitte Bonnema kregen een felicitatietegel omdat zij meer dan 25 jaar lid zijn van De Bazuin. Ane Bonsma blijkt al meer dan 40 jaar lid te zijn. En de buurlieden Jabik Struiksma en Klaas Bonnema zitten al boven de zestig jaar lidmaatschap. 'Het toont de trouw van de leden van De Bazuin’, aldus voorzitter Pyt Sybesma, 'dat ze niet alleen actief blijven maar ook terug komen als we een reünie hebben of iets anders te vieren hebben'. Dat was tevens het sein voor een gezellige nazit.

De reünie was de afsluiting van de viering van het negentigjarig jubileum, na een diner voor leden en aanhang, een groots jubileumconcert in De Harnehal met Gé Reinders en Wiebe Kaspers, en een jeugdorkestenfestival in De Klang.

Klik hier voor foto's.

Hoofdsponsors bekijk alle sponsors »

Schildersbedrijf Walda Internetbureau Praes Bouwbedrijf Hiemstra  Lamb Weston Sijbesma