Nieuws

Op concertreis naar Berlijn

Geplaatst op zondag 04 juni 2017

De Bazuin verbleef van 27 t/m 30 april jl. in Berlijn voor een prachtige concertreis. Het was al weer acht jaar geleden dat De Bazuin internationaal op reis en muzikaal actief was, in 2009 in Praag.

Het organisatiecomité, vier jonge leden van de vereniging, had een afwisselend programma in elkaar gezet, met twee concerten, een stadswandeling, een bezoek aan Charlottenburg, een boottocht over de Spree en een uitgebreide verkenning van de lokale horeca (foto).

Leden en aanhang maakten kennis met deze historische stad, waarvan het indrukwekkende niet gevonden kan worden in oude gebouwen maar vooral in de diepe wonden die de koude oorlog heeft geslagen en de veerkracht van de stad in de periode daarna.

De Bazuin trad twee maal op, eenmaal in de St. Matthäus-Kirche en een dag later op de Gendarmenmarkt (foto). Dit plein wordt wel het mooiste plein van Berlijn genoemd, onder meer door de aanwezigheid van het historische Konzerthaus. Ondanks dat het nog een beetje fris was bleven tientallen toeristen staan bij het optreden. In de open muziekkoffer die voor de grap was neergelegd – bekend van de straatmuzikanten in grote steden – zat na afloop een flinke hoeveelheid ‘trinkgeld’ die meteen in de lokale economie werd omgezet.

De Bazuin kan terugzien op een gezellige en ontspannen en muzikaal interessante concertreis, waarbij de spreuk op het Konzerthaus weer een bewaarheid werd: “Die Musik is die Kunst, die Ordnung in das Chaos des Lebens bringt.” (‘muziek schept orde in de chaos van het leven’).

 

Hoofdsponsors bekijk alle sponsors »

Schildersbedrijf Walda Internetbureau Praes Bouwbedrijf Hiemstra  Lamb Weston Sijbesma