Nieuws

Najaarsconcert 'Voor jong en ouder'

Geplaatst op zondag 29 oktober 2017

Op zaterdag 25 november a.s. geeft fanfare De Bazuin Tzummarum onder leiding van Marten Miedema een najaarsconcert in de Harnehal te Tzummarum, onder de titel “Voor jong en ouder”. We maken er een levendig muziekspektakel van met kinderen en jongvolwassenen in de hoofdrol.

Muziek verrijkt mensen, jong en oud. Samen muziek maken is ook nog eens leuk en leerzaam. Het najaarsconcert van De Bazuin laat dat in vele facetten zien. In samenwerking met de drie scholen van Tzummarum en Oosterbierum zullen een kleine vijftig leerlingen met De Bazuin optreden in de mini-musical ‘Wiebe wordt wakker’. Daarnaast laat het Frysk Jeugd Fanfare Orkest – met daarin een aantal jonge Bazuin-leden – onder leiding van onze dorpsgenoot Syde van der Ploeg zien waar jonge muzikanten na zes tot tien jaar muzikale ontwikkeling in staat zijn. Een speciale rol is er voor de getalenteerde Lutske Visser, geboren en getogen in Oosterbierum. Ongeveer tien jaar geleden begon zij als jeugdlid in Tzummarum en nu studeert zij met haar saxofoon op het conservatorium in Groningen.

Voor wie bekend is met onze concerten: ook dit jaar zal De Harnehal worden omgetoverd in een ware concertzaal, mede dank zij licht en geluid van Disco Silver. Met dit najaarsconcert steunt De Bazuin de doorstart van het initiatief Tjedmar Hiem met een grote muzikale activiteit voor de gehele dorpsgemeenschap. We maken er een groot feest van, voor jong en ouder.

 

Tot ziens op 25 november in de Harnehal! Aanvang 20.00 uur. Entree €7,50 en €5,00 voor donateurs. Kinderen tot en met 12 jaar gratis.

Hoofdsponsors bekijk alle sponsors »

Schildersbedrijf Walda Internetbureau Praes Bouwbedrijf Hiemstra  Lamb Weston Sijbesma