Nieuws

Feestelijk jubileumjaar voor De Bazuin

Geplaatst op dinsdag 24 november 2015

Op 26 december a.s. is het negentig jaar geleden dat De Bazuin Tzummarum werd opgericht. Een aantrekkelijk programma van feestelijkheden staat op stapel in 2016, met onder meer een jubileumconcert op 5 maart, een play-in festival voor jeugdorkesten op 16 april en een reünieconcert op 21 mei. Volg de website voor nieuws, aankondigingen en reportages. Daarin zal ook duidelijk worden hoe het kan dat een christelijke muziekvereniging op Tweede Kerstdag kon worden opgericht...

Net voor het jubleumjaar heeft De Bazuin nog een paar interessante optredens. Traditiegetrouw begeleidt de fanfare de kerkdienst in de Sint Martinus op Eerste Kerstdag, met kerstliederen op straat voorafgaand aan de dienst.

Begin december neemt De Bazuin nog deel aan de opnames bij gelegenheid van de afscheidstournee van Die Twa. Velen herinneren zich nog het geweldige optreden in 2010 van De Bazuin met Die Twa en Gé Reinders in de Harnehal (foto). Dat was één van de eerste keren dat Die Twa met een blaasorkest optrad, en het smaakte meteen naar meer. Nu de mannen van Die Twa eind dit jaar stoppen treden ze nog eenmaal met hun vrienden op om herinneringen op te halen aan alle hoogtepunten in hun twaalfjarige carrière. Omrop Fryslân neemt het op voor radio en tv en zendt een registratie in december uit op tv - houd de site van Omrop Fryslân in de gaten voor de definitieve uitzenddatum.

Hoofdsponsors bekijk alle sponsors »

Schildersbedrijf Walda Internetbureau Praes Bouwbedrijf Hiemstra  Lamb Weston Sijbesma