Nieuws

De Bazuin bijna jarig met jeugd en ambitie

Geplaatst op dinsdag 24 november 2015

Op 30 oktober jl. organiseerde De Bazuin Tzummarum een najaarsconcert in De Klang. Speciale gast was het zusterorkest Euphonia uit Wolvega. Natuurlijk kon de jeugd niet ontbreken.

Derde in landelijke fanfare-wedstrijd

Geplaatst op maandag 20 april 2015

De Bazuin Tzummarum werd zaterdagavond 18 april jl met 90 punten derde op de Open Nederlands Fanfare Kampioenschappen in Drachten. Tien fanfares streden in de Lawei om de punten en de eer in de hoogste amateurdivisie. Kunst Na Arbeid uit Lunteren werd eerste met 93 punten. Tweede werd Concordia uit het Limburgse Meterik met 90.67 punten. De Bazuin zat maar tweederde punt van de tweede plek af.

Wiebe Kaspers en 'rubberen vingers' in voorjaarsconcert De Bazuin

Geplaatst op maandag 23 februari 2015

Op zaterdag 14 maart organiseert De Bazuin in de Harnehal het traditionele voorjaarsconcert, ditmaal vergezeld van de 'coming star' Wiebe Kaspers. Ook het jeugdkorps is van de partij.

Bijzonder jubileum tijdens scholingsconcert

Geplaatst op maandag 22 december 2014

Op 28 november jl. organiseerde De Bazuin een bijzonder concert. Die avond presenteerden alle secties zich in de flink gevulde oefen-/concertruimte van De Klang met een aantal werken. De secties - groepen muzikanten met hetzelfde instrument - waren de afgelopen maanden in vijf avonden door een ervaren muziekleraar bijgeschoold op verschillende facetten van de instrumentbeheersing, ademtechniek en muziekbeoefening. Heel inspirerend! De bespelers van de trombones, de trompetten, de bugels, de baritons en bassen, de hoorns, de saxofoons en het slagwerk lieten zich in zeven korte sessies van hun beste kant horen.

Kerstconcert met samenzang

Geplaatst op vrijdag 12 december 2014

Op zaterdag 20 december a.s. is er in De Klang in Tzummarum een kerstconcert met samenzang, aanvang 20.00 uur.

Gezellige eerste herfstfair

Geplaatst op dinsdag 25 november 2014

Op 8 november jl. hield De Bazuin in De Klang de eerste herfstfair. Bezoekers konden woon- en tuinaccessoires kopen en meedoen aan de spelen met vaak een oud-hollands tintje.

Geslaagd scholingsconcert

Geplaatst op dinsdag 04 november 2014

Op 28 november a.s. sluit De Bazuin een bijzonder scholingsproject met een concert in De Klang, aanvang 19.30 uur. De afgelopen maanden zijn alle 'secties' (groepen muzikanten) bijgeschoold door goed gekwalificeerde docenten uit Noord Nederland. Op verschillende locaties in Tzummarum worden de saxofoons, de bugels, de trompetten en cornetten, de trombones, de hoorns, het zware koper en het slagwerk als groep getraind.

Gezellige herfstfair in De Klang

Geplaatst op maandag 29 september 2014

Op zaterdag 8 november a.s. is er een gezellige herfstfair in en rond De Klang, Buorren 33 in Tzummarum, van 14.00 tot ca. 20.00 uur.

Op deze fair kunnen belangstellenden leuke woon- en tuinaccessoires kopen, gemaakt door leden van De Bazuin en hun fans. Vergeet niet de zelfgebreide sokken en sokjes van 'beppe Annie'. En natuurlijk ook muzikale accessoires, helemaal 2014!

Donatie vanuit het ING Goede Doelenfonds

Geplaatst op dinsdag 08 juli 2014

De Bazuin ontvangt een donatie van maar liefst €1.000,- uit het ING Goede Doelenfonds voor medewerkers. Dat heeft de bank de vereniging laten weten.

Tijmen Botma te gast op studiedag De Bazuin

Geplaatst op maandag 31 maart 2014

Op 29 maart jl. organiseerde De Bazuin in De Klang een studiedag, samen met fanfare Studio uit It Heidenskip. Onder leiding van Tijmen Botma, internationaal bekend als dirigent van toporkesten, leerden de ca. negentig muzikanten nieuwe dingen op het gebied van samenspel, dynamiek (hard/zacht), opvatting en techniek.

'Orkestspul' smaakt 19 kinderen naar meer

Geplaatst op maandag 17 maart 2014

Op 15 maart organiseerde De Bazuin in de Harnehal het concert Bern Meitsje Muzyk, als afsluiting van het kennismakingsproject Orkestspul 2014.

De Bazuin naar herfstfestival in Grijpskerk

Geplaatst op dinsdag 26 november 2013

Op 12 oktober jl. nam De Bazuin Tzummarum deel aan het herfstfestival in Grijpskerk. Muziekvereniging Excelsior had in de multifunctionele PKN-kerk een leuk deelnemersveld samengesteld, met fanfares uit Groningen en Friesland. De Bazuin speelde vijf werken met heel verschillende muziekstijlen.

JZN tweede op orkestenfestival Leeuwarden

Geplaatst op zaterdag 22 juni 2013

Jeugdkorps JZN werd op 22 juni 2013 tweede in de catagorie 'kleine orkesten' op het Jeugdorkestenfestival in Leeuwarden. Brassband Hosannah organiseerde dit festival voor de 43e keer, ditmaal in Montessori High School. Net als vorig jaar viel het jeugkorps van De Bazuin in de prijzen. Pro Junior uit Stroobos-Gerkesklooster werd eerste, Jeugdbazuin uit Tijnje derde.

 

Voorjaarsconcert 2013 samen met De Feetwarmers

Geplaatst op vrijdag 01 februari 2013

Samen spelen we de voorjaarsbloemen de grond uit!

Op 9 maart a.s. organiseert De Bazuin Tzummarum in De Harnehal een opgewekt Voorjaarsconcert, samen met De Feetwarmers en jeugdkorps JZN. Aanvang 20.00 uur, maar let op: vanaf 19.30 uur een verrassend voorprogramma.

Feestavond op 15 december gaat niet door

Geplaatst op zaterdag 27 oktober 2012

Het bestuur en het campagneteam van De Bazuin hebben de feestavond op 15 december moeten afgelasten. We betreuren dit natuurlijk heel erg, niet alleen omdat we ons er intensief op hadden voorbereid, maar vooral omdat we ons verheugden op een muzikale feestavond met al onze fans. Deze feestavond zou ook nog eens een flink bedrag opleveren voor onze vereniging. Jammer, maar we gaan gewoon door.

Ons eerstvolgende grote evenement is het Voorjaarsconcert op zaterdag 9 maart in de Harnehal in Tzummarum. We willen je nu alvast heel hartelijk daarvoor uitnodigen om daarbij aanwezig te zijn.

<<  1 [23  >>  

Hoofdsponsors bekijk alle sponsors »

Schildersbedrijf Walda Internetbureau Praes Bouwbedrijf Hiemstra  Lamb Weston Sijbesma