Nieuws

Ons Top2000 concert, dat wilt u niet missen!

Geplaatst op zaterdag 24 november 2018

De Klang, Tzummarum

Na het succesvolle ‘Simmelpop’ in de zomer van 2018, geeft De Bazuin op zaterdag 29 december 2018 wederom een spetterend optreden! In samenwerking met de live band FROST organiseren wij namelijk een Top 2000 concert.

De Klang wordt omgetoverd tot Top 2000 Café, Bein van Dijk zorgt als radio dj voor de nodige muzikale weetjes en uiteraard worden de mooiste nummers voor u gespeeld.

Het wordt een avond voor jong en oud, met een afwisselend repertoire en uiteraard een lekker hapje en drankje. Iedereen is van harte welkom, de deuren van De Klang zijn open vanaf 17.00 uur!

Top2000 concert poster kleur A3 definitief

Vereniging Dorpsbelang en de Bazuin organiseren SIMMELPOP

Geplaatst op zaterdag 16 juni 2018

Met medewerking van top-100 band VIRUS

Op 14 juli 2018 organiseert Vereniging Dorpsbelang samen met muziekvereniging ‘De Bazuin’ het feestelijke popconcert: SIMMELPOP. Alle dorpsgenoten zijn van harte uitgenodigd vanaf 20.30 uur op sportplein de Treffer om met elkaar te vieren dat de herinrichting van het mooie dorp Tzummarum er bijna op zit!

Lost in the Greenhouse: wát een spektakel!

Geplaatst op dinsdag 29 mei 2018

De afgelopen tijd stond voor De Bazuin in het teken van Lost in the Greenhouse. Dé muziektheatervoorstelling van LF2018. Een delegatie van De Bazuin heeft maar liefst 9 van de 39 voorstellingen mogen meespelen.

Wieger werd wakker

Geplaatst op maandag 27 november 2017

Op 25 november jl. traden een kleine 50 leerlingen van de MJ Tamsmaskoalle en De Schalmei uit Tzummarum en De Flambou uit Oosterbierum op in de mini-musical Wieger Wordt Wakker. Hetoptreden maakte deel uit van het najaarsconcert ‘Voor jong en ouder’ van De Bazuin Tzummarum in de Harnehal.

Najaarsconcert 'Voor jong en ouder'

Geplaatst op zondag 29 oktober 2017

Op zaterdag 25 november a.s. geeft fanfare De Bazuin Tzummarum onder leiding van Marten Miedema een najaarsconcert in de Harnehal te Tzummarum, onder de titel “Voor jong en ouder”. We maken er een levendig muziekspektakel van met kinderen en jongvolwassenen in de hoofdrol.

Muziek verrijkt mensen, jong en oud. Samen muziek maken is ook nog eens leuk en leerzaam. Het najaarsconcert van De Bazuin laat dat in vele facetten zien. In samenwerking met de drie scholen van Tzummarum en Oosterbierum zullen een kleine vijftig leerlingen met De Bazuin optreden in de mini-musical ‘Wiebe wordt wakker’. Daarnaast laat het Frysk Jeugd Fanfare Orkest – met daarin een aantal jonge Bazuin-leden – onder leiding van onze dorpsgenoot Syde van der Ploeg zien waar jonge muzikanten na zes tot tien jaar muzikale ontwikkeling in staat zijn. Een speciale rol is er voor de getalenteerde Lutske Visser, geboren en getogen in Oosterbierum. Ongeveer tien jaar geleden begon zij als jeugdlid in Tzummarum en nu studeert zij met haar saxofoon op het conservatorium in Groningen.

Voor wie bekend is met onze concerten: ook dit jaar zal De Harnehal worden omgetoverd in een ware concertzaal, mede dank zij licht en geluid van Disco Silver. Met dit najaarsconcert steunt De Bazuin de doorstart van het initiatief Tjedmar Hiem met een grote muzikale activiteit voor de gehele dorpsgemeenschap. We maken er een groot feest van, voor jong en ouder.

 

Tot ziens op 25 november in de Harnehal! Aanvang 20.00 uur. Entree €7,50 en €5,00 voor donateurs. Kinderen tot en met 12 jaar gratis.

Op concertreis naar Berlijn

Geplaatst op zondag 04 juni 2017

De Bazuin verbleef van 27 t/m 30 april jl. in Berlijn voor een prachtige concertreis. Het was al weer acht jaar geleden dat De Bazuin internationaal op reis en muzikaal actief was, in 2009 in Praag.

Try-out De Bazuin voor concours in maart

Geplaatst op vrijdag 27 januari 2017

Op zondag 12 februari verzorgt De Bazuin Tzummarum van 16.00 tot 18.00 uur in De Klang een try-out concert, samen met het Frysk Jeugd Fanfare Orkest. Beide orkesten willen met het orkest uitproberen ‘waar ze staan’ in de aanloop naar grote evenementen.

Jeugdkorps De Bazuin laat van zich horen

Geplaatst op vrijdag 27 januari 2017

Het jeugdkorps van Tzummarum laat de komende weken zowel binnen als buiten de provincie flink van zich horen.

Na vele succesvolle concerten en deelnames aan festivals in Fryslân vonden we het hoognodig tijd om ook eens een ander deel van Nederland te laten horen wat we in onze mars hebben. Op zaterdag 4 februari reist het jeugdkorps, bestaande uit 11 enthousiaste leden en dirigent Syde van der Ploeg, af naar Schoonhoven om deel te nemen aan een jeugdfestival georganiseerd door één van de beste brassbands in Nederland. Het belooft een gezellige en muzikale dag te worden, waarbij een vakkundige jury ons optreden zal beoordelen. Hoe we deze dag hebben ervaren, zal in de volgende editie van het dorpskrantje te lezen zijn!

Oud-leden actief bij reünie

Geplaatst op zondag 22 mei 2016

Op 21 mei jl. sloot De Bazuin het jubileumvierluik af met een reünie-optreden in De Klang. Ca. vijftien oud-leden, waaronder oud-Tzummarumers, voegden zich in het bestaande orkest voor een plezierige oefenmiddag waarbij herinneringen aan muziekstukken ‘uit de oude doos’ werden opgehaald. ’s Avonds was er een optreden voor de eigen aanhang. Voor reünisten die geen instrument wilden bespelen was er een fietstocht door de omgeving van ons dorp.

Geslaagde Play-In en Jeugdkorpsenfestival

Geplaatst op maandag 18 april 2016

Op zaterdag 16 april organiseerde De Bazuin Tzummarum in De Klang bij gelegenheid van het 90-jarig bestaan een play-in en jeugdkorpsenfestival. Naast het eigen jeugdkorps namen hieraan deel Jong Oranje Minnertsga en het C-orkest Euphonia Wolvega. Een kleine 40 deelnemers oefenden gezamenlijk de gehele middag onder leiding van Ivo Kouwenhoven. Nadat de jonge muzikanten samen een hapje gegeten hadden traden zij voor publiek op, eerst met het ‘eigen’ jeugdkorps en daarna als geheel.

De Bazuin jubileert met Gé en Wiebe in de Harnehal

Geplaatst op zondag 06 maart 2016

Op 5 maart jl. vierde De Bazuin onder leiding van Marten Miedema het negentigjarig bestaan met een geweldig jubileumconcert in de Harnehal. Met de inmiddels bekende sidekick Gé Reinders en 'coming man' Wiebe Kaspers werd het een geweldig muziekfeest in een tot concertzaal omgetoverde sporthal.

Culinair feest start van jubileumjaar

Geplaatst op maandag 08 februari 2016

Op zaterdag 9 januari jl. trapte De Bazuin het jubileumjaar af met een origineel feest in De Klang. Vrijwilligers van de muziekvereniging serveerden de ca. 80 aanwezigen een driegangenmenu van hoge culinaire kwaliteit. Onder leiding van Jakob en Anneke Struiksma schotelde een heuse keuken- en serveerbrigade de gasten allerlei lekkers voor.

Foto's en video's Noardewyn Live

Geplaatst op maandag 07 december 2015

Klik hier voor foto's van De Bazuin samen met Die Twa in Noardewyn Live en klik hier voor een video van de volledige uitzending.

Feestelijk jubileumjaar voor De Bazuin

Geplaatst op dinsdag 24 november 2015

Op 26 december a.s. is het negentig jaar geleden dat De Bazuin Tzummarum werd opgericht. Een aantrekkelijk programma van feestelijkheden staat op stapel in 2016, met onder meer een jubileumconcert op 5 maart, een play-in festival voor jeugdorkesten op 16 april en een reünieconcert op 21 mei. Volg de website voor nieuws, aankondigingen en reportages. Daarin zal ook duidelijk worden hoe het kan dat een christelijke muziekvereniging op Tweede Kerstdag kon worden opgericht...

[12 3  >>  

Hoofdsponsors bekijk alle sponsors »

Schildersbedrijf Walda Internetbureau Praes Bouwbedrijf Hiemstra  Lamb Weston Sijbesma