Nieuws

De Bazuin bijna jarig met jeugd en ambitie

Geplaatst op dinsdag 24 november 2015

Op 30 oktober jl. organiseerde De Bazuin Tzummarum een najaarsconcert in De Klang. Speciale gast was het zusterorkest Euphonia uit Wolvega. Natuurlijk kon de jeugd niet ontbreken.

Op 30 oktober was De Klang opnieuw het toneel van een muzikaal hoogstaande muziekavond in Tzummarum. De bijna negentigjarige fanfare bleek springlevend in het najaarsconcert. Onder leiding van Marten Miedema bracht de muziekvereniging, in april nog 'de beste van Friesland' in de hoogste amateurdivisie, een mix van romantische, spannende, beeldende en swingende muziek, met het intrigerende Flashback van Jan de Haan als hoofdschotel. De Klang zat lekker vol en de aanwezige liefhebbers genoten volop.

Voor brassband Euphonia uit Wolvega was het een belangrijke try-out van het Nederlandse Brassband Kampioenschap, medio november. Met het spectaculaire The Saga of Tyrfing van de Deense componist Jacob Vilhelm Larsen liet Euphonia onder leiding van Syde van der Ploeg de luisteraars sidderen van muzikaal genoegen - klaar voor het landelijke podium.

Natuurlijk kreeg ook de jeugd volop aandacht. Dirigent Syde van der Ploeg verbetert iedere vrijdagavond stapje voor stapje het opleidingsorkest van de Tzummarumer muziekvereniging en stoomt de leden klaar voor het grote werk. Dit voorjaar nog tweede op het jeugdorkestenfestival en nu in De Klang met een afwisselend repertoire van grotendeels up-tempo werken.

Ook de jongste jeugd kwam aan bod. Janne van der Kuur (bugel), Lianthe Struiksma (trompet) en Gerben van der Ploeg (bariton) lieten horen dat zij al na een korte oefenperiode met het hoofdorkest konden meespelen in een leuke medley.

Jong en oud op het podium - zo verbindt De Bazuin al bijna negentig jaar de generaties in Tzummarum met ambitie en gezelligheid en vermaakt het de dorpsgenoten met hoogstaande muziek.

Foto's

Hoofdsponsors bekijk alle sponsors »

Schildersbedrijf Walda Internetbureau Praes Bouwbedrijf Hiemstra  Lamb Weston Sijbesma