Nieuws

Wiebe Kaspers en 'rubberen vingers' in voorjaarsconcert De Bazuin

Geplaatst op maandag 23 februari 2015

Op zaterdag 14 maart organiseert De Bazuin in de Harnehal het traditionele voorjaarsconcert, ditmaal vergezeld van de 'coming star' Wiebe Kaspers. Ook het jeugdkorps is van de partij.

Wiebe Kaspers is helemaal 'hot'. Wiebe is een jonge, pas afgestudeerde musicus die flink aan de weg timmert. Dit seizoen speelt hij in de grote drie Friese theaters met zijn theaterconcert 'It Gouden Fjild', gelijknamig aan zijn debuutsingle. Een voorstelling gemaakt rondom de muziek van zijn debuut-cd, die in februari uit is gekomen. Wiebe is regelmatig op Omrop Fryslân te horen. Ook tourde Wiebe met Syb van der Ploeg en Gé Reinders met de voorstelling ''t Verschil is oeral geliek' door het hele land. Voor Tzummarum en omgeving is hij al op 14 maart te zien en te horen, met zijn eigen combo maar ook in een unieke combinatie met De Bazuin. Speciaal voor dit concert zijn er fanfare-bewerkingen gemaakt van liedjes van Wiebe Kaspers.

De Bazuin heeft ook een eigen opdracht. De fanfare speelt onder leiding van Marten Miedema de try-out van het stuk waarmee ze zal meedoen aan het Open Nederlands Fanfare Kampioenschap, op 18 april a.s. in Drachten. Aragorn van componist Hardy Mertens is het verplichte kampioenschapswerk waar de muzikanten de afgelopen maanden zich week in week uit op voorbereiden. Het toegankelijke stuk is gebaseerd op het boek Lord Of The Rings van Tolkien. Een meeslepend en bekoorlijk spel van klank en dynamiek, met prachtige langzame delen en geweldige versnellingen. Mertens test met Aragorn de stemmingszuiverheid en de vingervlugheid van de muzikanten en de stevigheid van het slagwerk. De Bazuin laat in deze testuitvoering horen of de rubberen vingers er klaar voor zijn.

Maar hier blijft het niet bij. Er staan drie geweldige solo-werken op het menu, waarbij drie (jonge) solisten laten horen dat de Tzummarumer fanfare barst van het talent en de ambitie. Daarnaast een gevarieerd programma van concertmarsen en ander lekker in het gehoor liggend speelwerk.

Ook het jeugdkorps van De Bazuin treedt op, onder leiding van Syde van der Ploeg. Wie De Bazuin volgt ziet ieder jaar jongelui van het jeugdkorps doorstromen naar de hoofdmacht en weer nieuwe kinderen toetreden tot het opleidingsorkest. Zo heeft alles zijn ontwikkeling, heeft het jaar zijn seizoenen en geeft De Bazuin ieder jaar een voorjaarsconcert. Kom ook op zaterdag 14 maart!

Hoofdsponsors bekijk alle sponsors »

Schildersbedrijf Walda Internetbureau Praes Bouwbedrijf Hiemstra  Lamb Weston Sijbesma